Get Adobe Flash player

Veterani mira

veterani_mira

GROMOVI SU UZ TEBE

MARKAC

Fond hrvatskih branitelja

fond_hr_branitelja

Grom

U tijeku je prikupljanje dokumentacije za pokretanje žalbe/tužbe na protupravno smanjivanje stečenih prava kroz smanjenje naših mirovina. Odvjetnički tim odvjetnika Zvonimira Hodaka podnijeti će žalbu/tužbu na ovu odluku Vlade RH, obzirom da su ukinuta stečena prava zagarantirana Ustavom.
Molimo Vas da, u svojim mjestima, udrugama, ili pojedinačno upoznate sve branitelje koji žive na vašem području, kao i sve članove vaših udruga da je ova akcija u tijeku, te da organizirate (prema dogovoru između vas u županijama, gradovima, mjestima, udrugama) prikupljanje potrebne dokumentacije od onih kojima je smanjenja mirovina, a koji žele podići žalbu/tužbu na isto putem navedenog odvjetničkog tima.
Do sada smo dobili informaciju da se isto počelo organizirano prikupljati u udrugama gardijskih brigada, te udrugama specijalne policije u nekim županijama i gradovima (Osijek, Vinkovci, Sl.Brod) nevezano da li su branitelji članovi tih udruga, te u nekim HVIDR-ama (Vukovar).
Imamo upite iz raznih djelova RH gdje se mogu podnijeti žalbe/tužbe, te vas ovim putem molimo da isto organizirate u svojoj sredini kako bi svi bili upoznati sa aktivnostima. Po mogućnosti prikupljajte dokumentaciju do kraja mjeseca, te vas molim da nam dostavite adrese gdje će se u vašoj sredini isto organizirati kako bi i javno mogli i drugima staviti do znanja gdje mogu to učiniti, putem web stranica SZOV, udruga gardijskih brigada i specijalne policije, te drugih udruga koje imaju web stranice.
Potrebna dokumentacija:

1. Preslika Rješena o mirovini

2. Preslika zadnjeg odreska od mirovine

3. Odvjetnička punomoć (iz NN ili knjižare) potpisana u doljnjem desnom kutu ispod datuma (gornji dio nije potrebno popuniti), na poleđini Punomoći potrebno je napisati ime i prezime, adresu i broj za kontakt podnositelja zahtjeva

4. Priložiti 100,00 kn za odvjetničke troškove.
Molimo vas da prilikom uplate isto evidentirate uplatnicom, te jedan primjerak ostavite podnosiocu tužbe/žalbe, a drugi primjerak u bloku uplatnica - sebi (zbog svoje evidencije).
Dokumentirani spis stavite u kovertu formata A4, te u istu stavite i 100,00 kn, i nakon toga ju zalijepite, a na prednju stranu napišite ime osobe čiji se spis nalazi u sadržaju iste. Do kraja mjeseca prikupljajte predmete a nakon toga ćemo dogovoriti dostavu dokumentacije odvjetničkom timu, kako je najedekvatnije izvršiti dostavu. 

NAPOMENA: Pojedini branitelji i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja su već dobili novo rješenje o načinu i razlozima smanjenja mirovina. Ukoliko ima takvih u vašim sredinama neka uz sve gore navedeno prilože i presliku tog rješenja.


UDRUGA SJP GROM – TKO PRIKUPI POTREBITU DOKUMENTACIJU, JAVITI SE NA MAIL UDRUGE ILI PREDSJEDNIKU I OSTAVITI KONTAKT BROJ

 

OBRASCI

PRISTUPNICA UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE

IZ DOMOVINSKOG RATA MUP-a RH ZAGREB

word-icon

PRISTUPNICA UDRUGE SJP "GROM"

KARLOVAČKE ŽUPANIJE

word-icon

MK_znak_103_x_103mm_manja_ahovnica

filesmonster porn