Get Adobe Flash player

Veterani mira

veterani_mira

GROMOVI SU UZ TEBE

MARKAC

Fond hrvatskih branitelja

fond_hr_branitelja

Grom

Dana 04. listopada 1991., okupatorska JNA, potpomognuta četnicima iz okolnih sela i lokalnim gradskim petokolonašima, izvela je prvi žestoki napad na grad Karlovac. Plan je bio ući u Karlovac, spojiti se sa preostale dvije vojarne te zauzimanjem grada presjeći Hrvatsku gdje je najtanja. Napali su ne birajući sredstva, iz zraka i sa kopna, rušili su sve pred sobom. No, ostalo je na pokušaju...

A da je ostalo samo na pokušaju, pobrinuli su se naši hrabri sugrađani, hrvatski branitelji, koji su zaustavili moćnu zločinačku soldatesku na rubovima grada. Momci, neki već iskusni borci, neki tek pristigli iz školskih klupa što su do neki dan držali olovku u ruci, obranili su grad tada i slijedeće duge 4 ratne godine.

Ovim putem Udruga SJP „Grom“ zahvaljuje svim svojim članovima te pripadnicima svih ostalih vojnih postrojbi MUP-a i ZNG-a koje su sudjelovale u ovoj ključnoj bitki na početku Domovinskog rata u gradu Karlovcu te vječna zahvala i slava onima koji su tada za obranu našeg grada i domovine položili svoje živote.

I za kraj, jedna prigodna koju smo gledali na plakatima te koja se obistinila:

 

Karlovac nikada neće biti Kордуновац.

OBRASCI

PRISTUPNICA UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE

IZ DOMOVINSKOG RATA MUP-a RH ZAGREB

word-icon

PRISTUPNICA UDRUGE SJP "GROM"

KARLOVAČKE ŽUPANIJE

word-icon

MK_znak_103_x_103mm_manja_ahovnica

filesmonster porn