Get Adobe Flash player

Veterani mira

veterani_mira

GROMOVI SU UZ TEBE

MARKAC

Fond hrvatskih branitelja

fond_hr_branitelja

Grom

Povodom programa obilježavanja 27. obljetnice VRO Maslenica USJP Grom KŽ organizirala je odlazak svojih članova na događanje 19. siječnja 2020. godine, pod nazivom „Koracima nade u istinu“, hodnju predstavnia udruga proizašlih iz Domovinskog rata, od Zelenog Hrasta, preko Kašića, Paljuva i Pridrage, do Novigrada.

Kao i onog jutra pripreme za kolosalnu akciju Maslenica, krenuli smo noću, šutnja u vozilu, sjećanja, ponos, tuga – mješavina svega. Stigavši na Zeleni hrast, nestaje sve. Poznata lica, srdačan doček i cilj današnjeg događanja vraća te u stvarnost. Oni koji su onda koračali ovim potezom nadali su se istinitosti svoje borbe, a mi smo sada ovdje, i tako već dvanaest godina – koračamo njihovim stopama kako ne bi nestale, urezane u tvrdi asfalt. Što je taj naš trud – ništa, u odnosu na ono što su oni, naši vitezovi, položili na oltar svoje domovine.

Kolona napreduje, iza nas ostaju Kašić, Paljuv... A cijelo vrijeme sveti Velebit ne skida oči sa nas, ili mi sa njega? Posvećeni smo.

Ovoga puta, sa nama su išle naše supruge, od onda i sada. Mi smo ponosni jer nije prvi puta što nas prate, ipak je nekome stalo – hvala im.

Veliko hvala našim domaćinima, ženama udovicama iz prelijepog Zadra, na brizi za sve nas!

Pogledajte fotogaleriju OVDJE (klik).

OBRASCI

PRISTUPNICA UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE

IZ DOMOVINSKOG RATA MUP-a RH ZAGREB

word-icon

PRISTUPNICA UDRUGE SJP "GROM"

KARLOVAČKE ŽUPANIJE

word-icon

MK_znak_103_x_103mm_manja_ahovnica

filesmonster porn