Get Adobe Flash player

Veterani mira

veterani_mira

GROMOVI SU UZ TEBE

MARKAC

Fond hrvatskih branitelja

fond_hr_branitelja

Grom

PRIOPĆENJE BRANITELJSKIH UDRUGA GRADA KARLOVCA POVODOM NAJAVE

KOMEMORATIVNOG SKUPA SNV NA KORANSKOM MOSTU

Vezano uz najavljeni komemorativni skup u organizaciji SNV koji se planira održati 21. rujna 2020. na koranskom mostu braniteljske udruge Grada Karlovca dostavljaju javnosti i medijima 

 

P R I O P Ć E NJ E

 

Branitelji Grada Karlovca, živi svjedoci zbivanja tog 21. rujna 1991. znaju  kakvo je ozračje vladalo na mostovima karlovačkih rijeka Korane i Mrežnice. Strah i nemir bio je uvučen u svakog karlovačkog branitelja na tim lokacijama.

Predstavnica SNV u svom priopćenju za radio Mrežnicu izjavljuje „Kad mjesto zločina postaje mjesto sjećanja, znači da se s time suočavamo, a dok ih ignoriramo bojim se da ne možemo razumjeti posljedice.“ Kao braniteljske udruge Grada Karlovca pozdravljamo suočavanje sa zločinima koji su se dogodili u Karlovcu i okolici te želimo podsjetiti predstavnicu SNV na sve događaje i zločinačko stradavanje civila, djece, trudnica i nemoćnih staraca na okupiranim područjima Grada Karlovca. Za razliku od događaja na koranskom mostu gdje su neutralizirani naoružane i uniformirane osobe, želimo podsjetiti na ubijene nenaoružane civile koji nisu bili u sastavu niti jedne oružane formacije, a ubijeni su iz zločinačke mržnje. Također, moramo podsjetiti da i dan danas obitelji nestalih hrvatskih branitelja nemaju gdi zapaliti svijeću i odati počast svojim najdražima.

Mi branitelji smo svjesni činjenice da nikada na pojedine događaje u Domovinskom ratu nećemo i ne možemo gledati istim očima sa našim neprijateljima pa tako i na događanja na koranskom mostu. Nama je postupak našeg suborca Hrastova bio i ostat će herojski čin bez obzira sve.

Mi branitelji Grada Karlovca prihvaćamo činjenicu da svaki izgubljeni život, ma o kome se radilo, predstavlja tragediju obiteljima pa tako i obiteljima srpskih vojnika stradalih na koranskom mostu i ne protivimo se održavanju vjerskog obreda u Pravoslavnoj crkvi kao ni odlaska organizatora tog skupa na njihove grobove jer to je ljudska i civilizacijska gesta. Međutim, za nas branitelje Grada Karlovca neprihvatljivo je da se održava bilo kakva komemoracija na koranskom mostu jer ta lokacija uz ostale lokacije prilaza Karlovcu za nas predstavljaju simbol otpora velikosrpskoj agresiji na RH. Ovim javnim priopćenjem pozivamo nadležne institucije Grada Karlovca, Karlovačke županije kao i institucije RH da zabrane navedeni skup i ne dozvole ponovno bespotrebno podizanje tenzija od stane SNV.

Ako predmetni skup na koranskom mostu bude odobren, članovi braniteljskih udruga Grada Karlovca će na isti dan i u isto vrijemeodržati mirno okupljanje kako bi obilježili herojski čin našeg suborca koji je spriječio ulazak neprijateljskih vojnika u naš voljeni grad.Ovim putem pozivamo sve građane Grada Karlovca da nam se pridruže na koranskom mostu uz pridržavanje svih mjera zaštite od korona virusa.

Udruga SJP „Grom“ Karlovac

Udruga pripadnika 110. Brigade ZNG/HV

Udruga pripadnika 1. Gbr Tigrovi

Udruga pripadnika 2. Gbr Gromovi

Udruga pripadnika 129. Brigade Karlovac

Udruga pripadnika 6 trd 202 trbr PZO OSRH Karlovac

 

OBRASCI

PRISTUPNICA UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE

IZ DOMOVINSKOG RATA MUP-a RH ZAGREB

word-icon

PRISTUPNICA UDRUGE SJP "GROM"

KARLOVAČKE ŽUPANIJE

word-icon

MK_znak_103_x_103mm_manja_ahovnica

filesmonster porn