Nakon edukacijske radionice “Održivi razvoj i zaštita okoliša” održane od strane Sanje Bogdan Pavlović pripadnici udruge SJP Grom iz Karlovca nastavili su druženje u svojim prostorijama. Tom su prilikom u Memorijalnom parku zasadili nove sadnice lipe i pregledali stanje sadnica ranije zasađenih u sklopu projekta “Promjena danas za bolje sutra” u čast sjećanja na poginule i umrle pripadnike Specijane jedinice policije Grom. 

 

Proslava 30 godina od oslobađanja Cavtata i Konovala

Od 19.do 22. 10.2022 godine pripadnici udruge SJP Grom bili su u Cavtatu na obilježabanju 30 obljetnica oslobađanja. Tom prilikom udruga SJP Grom Kkarlovac   dobila je Zahvalnicu od općine Konavale. Kako ne bi ispalo da nećemo ništa objaviti za početak jedan kratki video uradak s podlogom Himne SJP Grom u izvedbi klape SV.Mihovil i pijesma Hrvatine … u kojem je pokušano dočarati samo dio atmosfere sa događanja u Cavtatu tih dana.

U organizaciji Udruge Specijalne policije Grom karlovačke županije u sudjelovanju OŠ Banija organiziran je 5. po redu utrku maratonaca u čast poginulom pukovniku HRZ-a Miroslavu Perišu. Odazvalo se 30-ak trkača iz raznih dijelova Hrvatske.

Maratonci su trčali u subotu 17. rujna od škole Banija, koju je Peris pohađao i na kojoj se nalazi spomen ploča njemu u čast Sošice na Žumberku gdje je cilj maratona. Na putu do konačnog cilja sudionici maratona nakratko su zastali na groblju u Hrnetiću gdje su na posljednjem počivalištu pilota Perisa zapaliti svijeće i lampione, te na još jednoj točki predaha kod crkve u Krašiću gdje su također zapalili i lampionn.

Stazu koja je duga oko 40 kilometara, s puno uzbrdica, maratonci su svladali do 14 sati, a dočekani su u Sošicama gdje je kod vas Miroslava Perisa priređen prigodni program, ručak, okrjepa, odmor i druženje sudionika, organizatora i mještana Sošice, kao i članova obitelji pukovnika Miroslava Perisa .

U ime organizatora sudionike je pozdravio branitelj a ujedno i maratonac Nikica Vrabac, a ispred grada Karlovca maratonce su došli ispratiti predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević.