PROJEKTI U PROVEDBI

·        Projekt financirani nacionalnim sredstvima – Ministarstvo hrvatskih branitelja

·        Projekt financirani lokalnim sredstvima – Grad Karlovac

·        Projekt financirani donacijama Hrvatske elektroprivredeProjekt (su)financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja

Naziv aktivnosti:  Radne terapije, izgradnja doma udruge, uređenje okoliša, ekološke akcije i dr.  korisne aktivnosti

Cilj aktivnosti:  Psihološko osnaživanje i rehabilitacija članova udruge i drugih hrvatskih branitelja kroz razne aktivnosti

Opis (aktivnosti):  Radovi na izgradnji doma SJP „GROM“, nabavka materijala, uključivanje članova udruge i drugih volontera.

Vrijednost:  100.000,00 kn

Razdoblje provođenja:   01.01. – 31.12.2022. 

Udruga specijalne jedinice policije „GROM“ karlovačke županije  je 31. siječnja 2018. godine zaključila ugovor sa općinom Barilović u vezi zakupa prostora koji se nalazi u objektu bivše škole u Cerovcu Barilovačkom na kbr. 58, koji je ovjeren kod Ivanke Antić, javne bilježnice u Karlovcu.


Nakon toga radi se na unutarnjem uređenju doma i čišćenju okoliša, između ostalog, uklanjanje oštećenog  i starog parketa, uklanjanje pregradnih zidova. Očišćeni su zidovi, učinjeno žbukanje, nasipavanje pijeska oko objekta i dr. radovi.

Nadalje, tijekom 2019. godine općina Barilović je financirala izgradnju krova na domu, dok su članovi udruge uklanjali stari crep i obavljali druge građevinske radove.

Tijekom 2020. godine uređena je velika višenamjenska prostorija i dva WC-a s tuševima.

U 2021.  godini obavila se kupnja i ugradnja lameliranih greda, postavljanje stolarije (prozori, vrata, staklene stijene ), izgradnja kamenog zida ispred objekta, izvršene električne instalacije na objektu, nova vodovodna instalacija, postavljen dio instalacije za oborinske vode.

Ukupna vrijednost projekta uređenja doma je preko 1.000.000,00 kn

Projekt financiran sredstvima iz proračuna Grada Karlovca

Naziv aktivnosti:  Sportske aktivnosti za branitelje

Cilj aktivnosti:  Održavanje sjećanja na herojska djela, žrtve i ideale hrvatskih branitelja, promicanju vrijednosti Domovinskog rata i očuvanju digniteta njegovih sudionika i stradalnika

Opis (aktivnosti):  Ultra maraton „Miroslav Peris“ Karlovac - Sošice

Vrijednost: 9.000,00kn

Vrijeme provođenja:  17.09.2022.

Projekt financiran donacijama Hrvatske elektroprivrede

Naziv aktivnosti:  Promjena danas za bolje sutra

Cilj aktivnosti:  Približavanje održivog razvoja i zaštite okoliša braniteljima kao i lokalnoj zajednici, posebno mladima u ruralnom području (Cerovac Barilovički)

Opis (aktivnosti):  Sadnja sadnica lipe

Vrijednost: 11.000,00 kn

Vrijeme provođenja:  do 31.12.2022.